Sunday, January 8, 2012

Polpette di carne (Meatballs)

Hello to you all! Is there anything good in the kitchen?? I prepare another dish of my beloved Calabria: meatballs. This dish is prepared all over Italy, and each one has his/her own way of preparing them, often with the addition of different ingredients. They can be enjoyed along with the tomato sauce or fried in some olive oil. The fried ones are more caloric but… sometimes we can go for a little whim. J
Are you ready? Let’s go!

Ciao a tutti voi! Che c’è di buono tra I fornelli?? Io preparo un altro piatto dell’amata Calabria: le polpette di carne. È un piatto che si prepara in tutta Italia e ognuno ha il suo modo di prepararle magari con l’aggiunta di ingredienti diversi. Possono essere gustate insieme al sugo di pomodoro oppure fritte in olio di oliva. Quelle fritte sono più caloriche ma …ogni tanto possiamo toglierci qualche sfizio. J Siete pronti? Via!!!

by Carmen
Meatballs
250 grams ground meat
2 eggs
250 g bread
Parmesan cheese q.b
Pepe q.b.
Parsley q.b.
Salt q.b.
Milk for the bread
Olive oil for frying

Place the bread soaked with milk. Take a bowl and put the meat inside it. Squeeze the bread and put it together with the meat. Add the eggs, the cheese, the pepper, the salt and the parsley chopped thinly. Mix all together well. Put the oil in a pan to heat it. Form meatballs and fry them in the oil. Fry them well and then put them on paper towels to remove oil in excess. Now taste them! They are good either warm or cold.

Polpette di carne
250 gr macinato di carne
2 uova
250 gr pane
Formaggio parmigiano q.b
Pepe q.b.
Prezzemolo q.b.
Sale q.b.
Latte per il pane
Olio di oliva per friggere

Mettere il pane ammollo con il latte. Prendete una ciotola e metteteci la carne. Strizzate il pane e mettetelo insieme alla carne. Unite le uova, il formaggio, il pepe, il sale e il prezzemolo tritato finemente e mescolate il tutto per bene. Mettete a scaldare in una padella antiaderente l’olio. Formate le polpette e soffriggetele nell’olio. Fate dorate bene e poi mettetele su carta assorbente da cucina per togliere l’olio in eccesso. Ed ora gustatele! Sono buone sia calde che fredde.




No comments:

Post a Comment