Tuesday, January 17, 2012

Salmon with lemon and black olives

hello everyone!
Here I am, back after some days of absence. I had some guests during this period. So I've been a bit busy between food-shopping and dishes preparations. But it is always nice and very pleasant to see that people taste and appreciate my dishes! And after this short parenthesis let's go back to our recipes.
Is there anything good are you cooking for lunch?
Today, I want to propose you a simple dish, tasty and nutritious: "Salmon with lemon and black olives"!! Hmm, my mouth is already watering! And yours?

ciao a tutti!! 
Eccomi ritornata dopo un po’ di giorni di assenza. Ho avuto un po’ di ospiti in questo periodo. Quindi sono stata un po’ impegnata tra spese e preparazioni dei piatti. Ma è sempre bello e molto piacevole vedere che la gente gusta e apprezza i miei piatti!! E dopo questa piccola parentesi torniamo alle nostre ricette. 
Cosa state cucinando di buono per pranzo? 
Io oggi voglio proporvi un piatto semplice, gustoso e nutriente: "Salmone al limone con olive nere"!! Mmm io ho già l’acquolina in bocca!! E voi?


by Carmen


Salmon with lemon and black olives
4 slices of fresh salmon
1 lemon
100 g pitted black olives
20 g butter
Fresh basil q.b.
Fresh coriander q.b.
Salt q.b.


Wash the fish. Melt the butter in a nonstick frying pan. Place the slices of fillet in the pan. Add the olives and lemon juice. Turn the steaks to cook the fish on both sides. Put some basil and coriander finely chopped. Let cook for a further 2 minutes and turn off the heat and add a bit of salt. Arrange the fish on a plate and enjoy it hot.

Salmone al limone con olive nere
4 tranci di salmone fresco
1 limone
100 gr di olive nere snocciolate
20 gr burro
Basilico fresco q.b.
Coriandolo fresco q.b.
Sale q.b.

Lavate il pesce. Fate sciogliere il burro in una padella antiaderente. Mettere i tranci di filetto nella padella. Aggiungete le olive e il succo del limone. Girate i tranci per far cuocere il pesce da entrambi i lati. Aggiungete sopra il basilico e il coriandolo finemente tritate. Lasciate cucinare per altri 2 minuti e spegnete il fuoco e aggiungete un po’ di sale. Disponete il pesce sul piatto e gustatelo ancora caldo.

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